Kategoriarkiv: Varuträskstugan

Varuträskstugans nya altan

Varuträskstugan har äntligen fått ett litet ansiktslyft. Som ni kanske märkte i sommras (för nu är det väl höst?) så försvan räcket på altanens södra sida. Detta eftersom det var fallfärdigt, och vi bedömde att det var halvfarligt att luta sig mot det. Tanken var att snarast ersätta det raserade räcket med ett nytt, men det blev ju faktiskt rikgit trevligt med en ”öppen” altan, så vi kände att det inte var så brottom att bygga ett nytt.

Under sommaren mognade planerna och vi skissade på att bygga ett nytt räcke på sidan mot sjön (så att ingen trillar över kanten) och en lång trapp längs västra sidan. Det skulle då bli ett trevligt ställe att sitta på, tex för att äta glass!

Lördagen den 25:e samlades sådeles ett gäng glada gubbar, rustade med hammare, skruvdragare, tumstock, beslutsamhet och en gnutta iver på badstranden för att förverkliga dessa planer. Efter några timmars arbete började den nya altanen så ta form och stod färdig innan lunch på söndagen.

Jag skulle gärna vilja tacka alla ni som var med och byggde! Ni gjorde ett suvveränt job! Dessutom vill jag tacka ByggMax som bidrog med matrial till det nya räcket.